В Україні затвердили тарифи на 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні затвердили тарифи на 4G

Казна та Політика
6774
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, затвердила тарифи на роботи та послуги Українського державного центру радіочастот (УДЦР) для впровадження в Україні 4G-технології.
Про це повідомляє прес-служба УДЦР.
«Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, 13 лютого на своєму засіданні затвердила Зміни до тарифів на роботи (послуги) ДП «Український державний центр радіочастот», пов’язані з користуванням радіочастотним ресурсом та вимірюванням параметрів телекомунікаційних мереж. У документі, який наразі перебуває на державній реєстрації у Мін’юсті, йдеться про вартість робіт та послуг УДЦР під час розвитку в Україні мережі цифрового стільникового радіозв’язку 4G-технології», – йдеться у повідомленні.
В УДЦР наголошують, що ухвалення зазначеного рішення – «важливий і необхідний крок вперед, без якого неможливо було б розпочати процес впровадження в Україні 4G-технології».
Як відомо, скористатися 4G інтернетом в Україні можна буде вже у березні-квітні 2018 року.
Зазначимо, найвища початкова ціна була запропонована оператором Vodafone Україна за першим найбільшим лотом на 20 Мгц – 572 001 000 грн, в той час як оператор Lifecell виставив пропозицію у розмірі 572 000 400 грн.
Але 31 січня на торгах «з голосу» за отримання ліцензії 4G оператор Lifecell запропонував за лот на 20 МГц вищу ціну, ніж Vodafone Україна.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас