Boeing стандартизує 3D-надруковані запчастини для літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing стандартизує 3D-надруковані запчастини для літаків

Фондовий ринок
239
Аерокосмічна компанія Boeing уклала партнерську угоду зі швейцарською виробничою групою Oerlikon на спільне виробництво титанових компонентів для літаків і стандартизацію технологічного процесу 3D-друку.
У попередні кілька років 3D-друк добився істотного прогресу, особливо в сфері адитивного друку металів. Той факт, що ця технологія переходить в зрілу фазу, підтверджує угоду Boeing і Oerlikon – коли в індустрії починають говорити про стандартизацію, це явна ознака того, що вона наближається до більш рутинного потокового виробництва.
Угода, яку уклали дві компанії, дозволить виробити стандарти 3D-друку титану, складнішого в обробці металу, ніж, наприклад, алюміній, і забезпечить відповідність цих деталей вимогам Федерального управління цивільної авіації і Міністерства оборони США, а також дасть можливість підвищити їх якість і знизити вартість, повідомляє New Atlas.
«Ця програма прискорить використання технології адитивного виробництва в авіаційній, космічній та оборонній промисловості, – говорить Роланд Фішер, голова Oerlikon. – Спільна робота з Boeing визначить шлях до серійного виробництва придатних до польотів надрукованих компонентів».
У квітні минулого року Boeing залучила до співпраці норвезьку компанію Norsk Titanium AS, яка займається 3D-друком титанових деталей. З її допомогою гігант авіабудування збирається економити від $2 млн до $3 млн на кожному літаку 787 Dreamliner.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас