НБУ унормував випуск і реалізацію власної нумізматичної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ унормував випуск і реалізацію власної нумізматичної продукції

Казна та Політика
492
Національний банк України унормував низку актуальних питань, пов’язаних із правовим забезпеченням організації виготовлення, випуску в обіг і реалізації пам’ятних та інвестиційних монет України.
Про це йдеться у постанові Правління Національного банку України від 15 лютого 2018 року № 10 “Про затвердження Змін до Інструкції про організацію виготовлення, випуску в обіг і реалізації пам’ятних та інвестиційних монет України, сувенірної продукції”, повідомляє прес-служба НБУ.
«Зокрема, цей документ (постанова Правління НБУ № 10 — ред.) врегульовує питання випуску Національним банком нумізматичної та сувенірної продукції, у тому числі спеціальних випусків пам’ятних монет», – йдеться в повідомленні.
Як відомо, Національний банк України вирішив започаткувати спеціальний випуск пам’ятних монет із недорогоцінних металів за тематикою загальнодержавного значення. Ці пам’ятні монети вводитимуться в обіг великими, але визначеними тиражами (від одного мільйона штук), та будуть законним платіжним засобом за їх номіналом. Перша така пам’ятна монета, присвячена захисникам Донецького аеропорту, вже вийшла в обіг. Також упродовж 2018 року планується здійснити спеціальні випуски пам’ятних монет серії “Збройні Сили України” – “День українського добровольця” і “100-річчя створення Українського військово-морського флоту”.
Крім цього, постановою передбачається уточнення порядку визначення статусу дистриб’ютора Національного банку з продажу пам’ятних монет України та сувенірної продукції. Якщо раніше Національний банк надавав статус дистриб’ютора лише банкам, то відповідно до норм Постанови цей статус тепер зможуть отримати й інші юридичні особи. Це дасть можливість якісно розширити канали реалізації нумізматичної та сувенірної продукції Національного банку та задовольнити зростаючий попит українців, які цікавляться пам’ятними монетами України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас