Ризик для тисяч життів: експерт попередив про катастрофу на Кримському мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризик для тисяч життів: експерт попередив про катастрофу на Кримському мосту

Світ
8243
На місці будівництва Кримського мосту знаходиться розлом земної кори, тому експлуатація споруди несе небезпеку для життя тисяч людей. Таку думку висловила екс-член експертної Ради загальноросійського інституту екологічної експертизи “ЕкоЕкс” правозахисниця Олена Васильєва.
“Осідання конструкцій Кримського мосту буде продовжуватися, оскільки воно почалося саме в місці розлому земної кори, про що фахівці попереджали не раз. Зрушення земної кори зупинити в якомусь місці просто неможливо. І дна в цьому місці розлому немає. Геологи неодноразово намагалися заміряти глибину цього розлому і не змогли цього зробити ніякими сучасними пристроями”, – пояснила Васильєва.
Правозахисниця також підкреслила, що будівництво ведеться в сейсмічно нестійкій зоні, де неможливо передбачити час і силу підземних поштовхів.
“Також на зрушення впливають підводні течії, а в місці осідань ці підводні течії найбільші в осінньо-весняний час, ну і льодохід. Ну і варто розуміти, що задане інженерами початкове навантаження вже збільшено майже на 20 тонн”, – додала експерт.
“Пройде небагато часу, і всі ці конструкції стануть непридатними. Можливо, в якійсь частині міст простоїть довше, в якійсь менше. Це залежить виключно від вулканічних процесів і сюрпризів, які піднесе природа. До експлуатації цей міст допускати в жодному разі не можна, оскільки це величезний ризик для тисяч життів людей, які в момент непередбаченої аварії можуть опинитися на цьому мосту”, – зазначила Васильєва.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас