Долар дорожчає до євро та ієни в очікуванні публікації протоколу січневого засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає до євро та ієни в очікуванні публікації протоколу січневого засідання ФРС

Валюта
437
Долар США зміцнюється в середу відносно євро та ієни в очікуванні публікації протоколу засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) від 30-31 січня.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,2314 у порівнянні з $1,2337 на закриття попередньої сесії. Курс американської валюти відносно ієни піднявся до 107,49 ієни проти 107,33 ієни напередодні.
Експерти вважають, що протокол січневого засідання FOMC, який буде оприлюднений о 22:00 МСК, може стати каталізатором подальшого зміцнення долара, пише газета Financial Times.
Січневе засідання стало останнім для Джанет Йеллен як глави Федеральної резервної системи (ФРС). Американський ЦБ зберіг незмінною базову процентну ставку, вказавши при цьому, що очікує підвищення інфляції в США до цільового рівня в 2% вже в поточному році.
Тон протоколу січневого засідання ФРС, ймовірно, буде “яструбиним”, вважає валютний аналітик BNP Paribas Майкл Снейд. Експерт також очікує, що протокол вкаже на поліпшення Федрезервом оцінки економічного зростання США.
“Це підвищить очікування того, що медіанний прогноз “точкових графіків” (dot plots) зміниться на користь чотирьох підвищень ставки в 2018 році з трьох”, – говорить М.Снейд.
Схожої думки дотримуються і аналітики Unicredit.
“Ми очікуємо, що протокол підтвердить позитивний тон заяви, опублікованої за підсумками січневого засідання FOMC, щодо економіки, а також збільшену впевненість ФРС в швидкому досягненні цільового показника інфляції. Це готує ґрунт для подальшого підйому ставки Федрезерву, і чергове підвищення, ймовірно, відбудеться в березні”, – йдеться в огляді Unicredit.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас