У НБУ розповіли про продовження санкцій проти "дочок" російських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про продовження санкцій проти "дочок" російських банків

Казна та Політика
535
Рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків, термін яких спливає в березні цього року, буде прийматися Радою національної безпеки і оборони.
Про це йдеться в коментарі Національного банку.
НБУ в березні 2017 року за дорученням РНБО запропонував застосувати санкції у відношенні Сбербанку, ВіЕс Банку, Промінвестбанку, Банку ВТБ і БМ Банку. Санкції були згодом затверджені РНБО і введені в дію указом президента Петра Порошенка.
“Рішення про застосування, скасування та внесення змін до санкцій щодо юридичних осіб, які перебувають під контролем іноземної юридичної особи, приймається Радою національної безпеки і оборони і вводиться в дію указом президента”, – повідомили в прес-службі НБУ на запитання про наміри продовжити санкції.

Довідка Finance.ua:

  • Санкції проти “дочок” російських держбанків забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не стосуються розрахунків через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізації і продажу банків.
  • Згідно з очікуваннями НБУ, зазначені банки мав придбати новий інвестор або ж вони поступово повинні були згорнути діяльність в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас