Японці створили електрокар, який розганяється швидше за Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці створили електрокар, який розганяється швидше за Tesla

Технології&Авто
1005
Японський автовиробник Aspark домігся того, що донедавна здавалося неможливим: створили електромобіль, призначений для поїздок по місту, який розганяється до 96 км / год всього за 1,9 секунди.
Електромобіль підназвою Aspark Owl, б’є рекорд прискорення більшості найдорожчих машин у світі, включно із Bugatti Chiron вартістю $ 3 млн, що розганяється за 2,3 секунди, а Lamborghini Aventador – за 2,7.
Безумовно, не зовсім справедливо порівнювати прискорення Owl з машинами, що працюють на бензині. Електродвигуни мають більш високий крутний момент і краще прискорення, ніж ДВЗ на більш низьких швидкостях. Саме тому більш підходящим порівнянням буде електрокар Tesla Model S, чий час розгону визнаний рекордним – всього 2,3 секунди.
Aspark Owl незабаром може стати найпотужнішою машиною в світі, проте є два “але”. По-перше, тестовий пробіг був зроблений на гоночних шинах, які не дозволені для щоденного використання в місті. Але Aspark працює над тим, щоб побити свій двосекундний рекорд, використовуючи звичайні шини.
По-друге, Owl буде коштувати $4,4 млн. За ті ж гроші можна купити близько 65 базових моделей Tesla S. До того ж, компанія Ілона Маска вже заявила, що зможе збільшити швидкість розгону до 1,9 секунди.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас