Омелян назвав дату початку будівництва колії для експреса в "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян назвав дату початку будівництва колії для експреса в "Бориспіль"

Казна та Політика
2171
У Києві в червні 2018 року розпочнеться будівництво залізничних колій швидкісного сполучення Києва з аеропортом “Бориспіль”. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з генеральним директором з питань мобільності і транспорту Європейської комісії Хенриком Хололеєм.
“Фізичні роботи планується почати з червня 2018 року. Фактично роботи будуть виконуватися тільки на стадії естакади, яка з’єднає з трасою аеропорт “Бориспіль”. Загальний бюджет – до 800 мільйонів гривень. Дедлайн, який поставив прем’єр-міністр – 1 грудня. Це запуск тестового поїзда, який з’єднає центральний вокзал Києва з аеропортом “Бориспіль”, – заявив Омелян.
За його словами, будівництво залізничної колії необхідне зважаючи на прогнозоване зростання пасажиропотоку в аеропорту “Бориспіль”.
“Було кілька варіантів такого маршруту. Він вкрай необхідний, адже ми прогнозуємо різке зростання пасажиропотоку в аеропорту “Бориспіль” за рахунок тих бюджетних авіаліній, які в цьому році полетять з цього аеропорту. Ми підтримали пропозицію “Укразалізниці”, яка полягає в тому, що ми будуємо дешевий варіант з’єднання – по існуючих коліях, які вже є. Є і рухомий склад, який просто потребує ремонту”, – додав міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас