В Україну рвуться виробники електромобілів - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну рвуться виробники електромобілів - Омелян

Казна та Політика
4860
Виробництво електромобілів в Україні становить інтерес для іноземних інвесторів. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
Раніше віце-прем’єр, міністр економічного розвитку Степан Кубів закликав інвесторів звернути увагу на те, що виробництво електромобіля в Україні в чотири рази вигідніше, в порівнянні з Німеччиною.
Однак, як зазначив глава Мінінфраструктури, для того, щоб інвестори перейшли до активних дій в цьому сегменті ринку, ще потрібно прийняти закон “Про стимулювання розвитку електричного транспорту в Україні”.
“Уже є зацікавлені іноземні інвестори, які готові локалізувати виробництво електромобілів в Україні. Зараз переговори на початковій стадії, оскільки потенційні інвестори чекають прийняття закону, щоб почати роботу”, – сказав Омелян.
За словами міністра, інвестори готові вкладати у виробництво електромобілів, але їм потрібні гарантії розвитку ринку на 15 років.
“Інтерес є високий, ми бачимо, що це може бути не одне виробництво, це може бути кілька. Але умовою інвестора є чіткі законодавчі рамки, прозорий закон, який дасть їм гарантії розвитку ринку на 15 років і які ми готові надати”, – сказав він.
Омелян також висловив надію, що законопроект “Про стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні” буде зареєстрований на наступному пленарному тижні, а впродовж першого півріччя 2018 року проголосований.
“Ми очікуємо, що під час наступного пленарного тижня, починаючи з понеділка, цей документ буде зареєстрований. Він пройшов вже попереднє обговорення як з керівниками фракції, так і з керівниками профільних комітетів. Є підтримка, наше завдання, щоб протягом першого півріччя 2018 року він був проголосований”, – сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас