Електромобілі є загрозою для попиту на нафту - Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобілі є загрозою для попиту на нафту - Fitch

Енергетика
2437
Розширення використання електромобілів є зростаючою загрозою для попиту на нафту, тому цілком ймовірно, що він досягне піку до 2030 року.
Про це повідомляється в звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Це не наш основний сценарій, але події 2017 року показують, як технологічні зміни і більш висока обізнаність можуть призвести до щорічних продажів електромобілів до 10 млн до 2025 року”, – наголошується в повідомленні.
У минулому році з’явилося безліч новин щодо EV, пов’язаних з технологічними досягненнями, такими як зниження витрат на акумулятори, а також щодо споживчих переваг і політики у сфері екології. Уряди і виробники встановлюють цілі з виробництва електрокарів. ОПЕК підвищила прогноз щодо розміру парку EV в 2040 році до 250 млн одиниць зі 140 млн.
За підрахунками аналітиків агентства, до 2040 року кількість електромобілів перевищить 1 млрд, або більше половини автомобілів на дорогах.
Fitch відзначає, що такий розвиток подій не є базовим сценарієм, оскільки темпи і структура впровадження електромобілів мають безліч нюансів.
“Але ми вважаємо, що новий екстремальний сценарій став більш правдоподібним за минулий рік. Якщо застосувати його до попиту на нафту разом з прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, видно, що попит на нафту досягне піку в 2029 році”, – йдеться в огляді
“Але навіть у цьому випадку пік буде достатньо рівним, і попит на нафту в 2040 році в цілому не зміниться порівняно з сьогоднішнім днем, оскільки світу як і раніше потрібно споживати величезні обсяги нафти. Однак відсутність зростання попиту стане значною структурною зміною для нафтового ринку і може зробити ціни більш волатильними та в середньому нижчими”, – йдеться у звіті.
Більшість великих нафтовиробників роблять кроки щодо диверсифікації на природний газ, нафтохімію і альтернативну енергетику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас