Mitsubishi Corp. має намір витратити $1,1 млрд на збільшення частки в Mitsubishi Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mitsubishi Corp. має намір витратити $1,1 млрд на збільшення частки в Mitsubishi Motors

Фондовий ринок
187
Японська корпорація Mitsubishi Corp. оголосила тендер на купівлю акцій автовиробника Mitsubishi Motors Co. на суму 120 млрд ієн ($1,1 млрд), в результаті чого її частка може зрости більш ніж удвічі і скласти 20%.
Як йдеться в прес-релізі компанії, вона розраховує придбати все або частину акцій автовиробника, що належать пов’язаним з нею фірмам, включаючи Mitsubishi Heavy Industries і Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.
В даний час найбільшим акціонером Mitsubishi Motors є Nissan, який два роки тому купив великий пакет і, по суті, врятував її від банкрутства після скандалу з заниженням показників шкідливих викидів у малолітражних автомобілів.
Nissan володіє майже 34% акцій в Mitsubishi Motors, Mitsubishi Heavy Industries і її “дочка” MHI Automotive Capital – 9,93%, Mitsubishi Corp. – 9,24%, Державний пенсійний фонд Японії – 3,89%, Mitsubishi UFJ – 3,61%.
Експерти відзначають, що консолідація акцій в руках одного власника може полегшити операцію з продажу їх Nissan, якщо компанія ухвалить рішення збільшити свою частку. В даний час компанії входять до альянсу, третім членом якого є французька Renault.
За два роки після операції з Nissan акції Mitsubishi Motors підскочили в ціні на 46%. Її капіталізація оцінюється в $11,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас