Нідерланди проти збільшення внесків до бюджету ЄС після Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди проти збільшення внесків до бюджету ЄС після Brexit

Світ
162
Нідерланди рішуче відкинули вимогу Єврокомісії про збільшення бюджету Європейського союзу, повідомляє Suddeutsche Zeitung.
Гаага вважає, що зменшення ЄС після виходу Великобританії (Brexit) має означати і скорочення його бюджету.
“Нідерланди не можуть погодитися на підвищення свого брутто-внеску в бюджет ЄС. Менший Євросоюз означає і менший бюджет ЄС, тому довгострокове фінансове планування має бути відповідним чином скоректоване”, – йдеться в програмному документі уряду Нідерландів з питань фінансування ЄС.
Глави держав і урядів країн Євросоюзу вперше обговорять фінансування на період після Brexit в ході неформального саміту в Брюсселі 23 лютого. Йдеться про період з 2021 року по 2027 рік.
В очікуванні цієї зустрічі канцлер ФРН Ангела Меркель увечері 19 лютого прийме в Берліні прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, повідомляє Deutsche Welle.
Єврокомісія закликала до збільшення бюджету ЄС з 2021 року на тлі появи нових спільних обов’язків, таких як захист зовнішніх кордонів ЄС і боротьба з тероризмом.
Комісар ЄС з питань бюджету Гюнтер Еттінгер в інтерв’ю газеті Bild минулого тижня висловив думку, що Німеччині через Brexit доведеться збільшити свій щорічний внесок мінімум на 3-3,5 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас