Маску дозволили побудувати станцію Hyperloop у Вашингтоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маску дозволили побудувати станцію Hyperloop у Вашингтоні

Технології&Авто
540
Вашингтон, округ Колумбія, видав The Boring Company Ілона Маска дозвіл на проведення підготовчих і земляних робіт на ділянці, зайнятій парковкою біля торгового центру National Mall. За словами представників компанії, тут може з’явитися станція швидкісних поїздів Hyperloop.
Дозвіл, про який пише Washington Post, є частиною плану міського департаменту з транспорту, який вивчає можливість створення підземної мережі тунелів Hyperloop – поки що теоретичної ідеї використовувати вакуум і поїзди на магнітній подушці для перевезення пасажирів зі швидкістю близько 1000 км/год.
«Ділянка на Нью-Йорк авеню може стати станцією» в транспортній мережі, заявив представник компанії. У минулому році The Boring Company продемонструвала видозмінений варіант Hyperloop – переміщення автомобілів на санях з магнітною левітацією. В кінці 2017 року губернатор штату Меріленд Ларрі Хоган підтвердив, що співпрацює з компанією в будівництві лінії «швидкого електричного транспорту між Балтімором і Вашингтоном».
Нагадаємо, спочатку, коли Маск разом з інженерами NASA розробили концепцію транспортної вакуумної мережі Hyperloop, він не збирався сам втілювати свій задум. Замість нього за реалізацію плану взялися кілька стартапів, зокрема, Hyperloop One і Hyperloop Transportation Technologies. Але влітку минулого року Маск почав вести переговори з владою про будівництво тунелю між Вашингтоном і Нью-Йорком і вирішив не наймати підрядників, а зробити все самостійно.
Поки неясно, яким чином The Boring Company сподівається фінансувати свій проект – продажі кепок і вогнеметів навряд чи в змозі покрити витрати, пише Fortune. Деякі скептики стверджують також, що електросани не зможуть впоратися з транспортним потоком і не вирішать проблему пробок, які колись спонукали Маска почати рити підземні тунелі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас