В Україну під виглядом тютюну для кальяну нелегально завозили тирсу з варенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну під виглядом тютюну для кальяну нелегально завозили тирсу з варенням

Кримінал
1365
ДФС і правоохоронні органи Німеччини розкрили міжнародну схему поставок тютюну для кальяну на територію ЄС. Використовуючи механізм фіктивного вивезення товару в режимі «транзит», ділки реалізовували тютюн в ЄС. Україна використовувалася як кінцева країна в транзитному маршруті. Таким чином, «бізнесмени» ухилялися від сплати митних платежів. Про це повідомляє прес-служба ДФС.
За результатами огляду транспортного засобу Mercedes-Benz з українською реєстрацією в зоні діяльності міжнародного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ» Волинської митниці встановлено, що замість «тютюну для кальяну» переміщалися відходи деревини «тирса», змішані з фруктовим варенням.
«Таким чином, було зімітовано тютюн. І цей вантаж не викликав підозр у польських митників. Крім того, в транспортному засобі виявлено приховані додаткові номерні знаки та свідоцтва про реєстрацію на вказаний мікроавтобус», – повідомили в ДФС.
За результатами встановлено, що «тютюн для кальяну» дійсно залишався в країнах ЄС, а в свою чергу на територію України переміщали транспортний засіб (мікроавтобус) із фіктивним капіталом.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас