Технологія від Google визначить місце розташування абонента в 911 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія від Google визначить місце розташування абонента в 911

Технології&Авто
622
Більшість жителів США дзвонить в екстрену службу 911 з мобільного, а не зі стаціонарного телефону. Через це автоматично визначити місце розташування і якомога швидше вислати допомогу не вдається. З грудня Google тестує нову систему визначення локації для тих, хто телефонує. Технологія дозволяє дізнатися місце розташування людини з точністю до 36 метрів, проте система працює тільки зі смартфонами на базі Android.
За оцінками Федеральної комісії зі зв’язку США, скорочення часу відгуку на екстрений виклик хоча б на 1 хвилину дозволить щорічно рятувати більше 10 000 життів. Однак через повсюдне поширення смартфонів люди все рідше здійснюють дзвінки зі стаціонарних телефонів, а екстреним службам не вдається з точністю встановити місце розташування абонента. Оператори мобільного зв’язку передають 911 відомості про локацію, але часто ця інформація виявляється недостатньо точною і своєчасною.
Допомогти службі 911 зголосилися фахівці Google. З грудня компанія почала тестувати в відділеннях 911 комп’ютерну систему, яка визначає місце розташування абонента за геолокаційними даними з його смартфона. За час експерименту компанія встигла обробити кілька десятків тисяч дзвінків від користувачів телефонів на базі Android.
Як повідомляє Wall Street Journal, в перші 30 секунд дзвінка технологія Google визначала місце розташування абонента на 80% точніше, ніж системи, що використовуються мобільними операторами. Для порівняння – дані мобільних операторів дозволяли встановити, де знаходиться людина, з точністю до 160 м, тоді як система Google визначала місце розташування з точністю до 36 м.
Під час експерименту служба 911 в Теннессі допомогла дівчині, яка не говорила англійською. «[Без даних про геолокацію] нам довелося б довго з’ясовувати, де знаходиться дівчина. Але в екстреній ситуації рахунок йде на секунди», – розповіла представниця служби Дженніфер Естес. Співробітники 911 зазначили, що система Google також може бути корисною у випадках, коли люди дзвонять і через надмірне хвилювання кажуть неправильну адресу. Технологія Google вже використовується в 14 країнах, в основному в Європі. У цьому році компанія планує впровадити її і в США.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас