Доларовий індекс зростає в п'ятницю, але завершує тиждень зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доларовий індекс зростає в п'ятницю, але завершує тиждень зниженням

Валюта
404
Долар США зміцнюється відносно євро та єни в п’ятницю, проте доларовий індекс завершує тиждень з найгіршою динамікою з травня минулого року, пише MarketWatch.
Індекс ICE, що відслідковує зміну долара до шести основних світових валют, додає в ході торгів 0,2%. З початку цього тижня індикатор втратив близько 1,8%. Востаннє більш істотне падіння індексу було відзначено за тиждень, що завершився 19 травня 2017 року – 2,09%, свідчать дані FactSet.
Більш широкий WSJ U. S. Dollar також додає близько 0,2% у п’ятницю.
Пара євро/долар торгується на рівні $1,2454 у порівнянні з $1,2506 з попередньої сесії.
Долар здав позиції цього тижня, незважаючи на сигнали посилення інфляції в США, які підвищили очікування більш швидкого підвищення базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).
“Можливо, учасники ринку прийшли до думки, що ФРС не буде агресивно посилювати політику, намагаючись знайти компроміс між інфляцією та економічним зростанням, швидше схилиться до підтримки підйому, – відзначає аналітик ACLS Global Маршалл Гіттлер. – Таким чином, центробанк, ймовірно, не буде піднімати ставку настільки ж швидко, як це зазвичай робиться в періоди високої інфляції”.
Японська нацвалюта в п’ятницю оновила максимум з листопада 2016 року в парі з доларом на інформації про висунення Харухіко Куроди на другий термін як голови Банку Японії. Курс американської валюти опускався нижче позначки 106 єн, проте потім єна перейшла до зниження.
Курс євро до єни опустився до 132,29 єни в порівнянні з 132,73 єни в четвер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас