В Австрії розслідують масштабне шахрайство з біткойнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії розслідують масштабне шахрайство з біткойнами

Фінтех і Картки
843
Влада Австрії попросила Інтерпол відстежити підозрюваних в організації шахрайської схеми з біткойном, жертвами якої стали тисячі інвесторів в країні і за її межами.
Про це пише Bloomberg.
Прокурори Відня об’єднують в одну справу “сотні скарг” на схему під назвою Optioment, які надходять у відділення поліції по всій країні.
Крім того, до справи долучаються документи, зібрані національним фінансовим регулятором FMA.
Кількість жертв шахрайської схеми могла досягти 10 тисяч осіб, які втратили 12 тисяч біткойнів, що дорівнює 115 мільйонів доларів.
Поліція виявила двох підозрюваних у шахрайстві, яких постраждалі згадували в заявах, а також продовжує шукати ще кількох, дехто з яких знаходиться за кордоном.
Тому австрійські правоохоронці попросили Інтерпол провести розслідування проти підозрюваних у Данії, Латвії та Німеччині. Поки що жодних арештів не було проведено.
Компанія Optioment керувала сайтом, а також провела зустрічі з 700 роздрібними інвесторами в Австрії. Її представники переконували людей, що вони працюють на “зареєстрований на Коста-Ріці bitcoin-фонд”.
Вони обіцяли великі відсотки вкладникам, кошти на виплату яких нібито повинні були отримувати від арбітражних торгів.
За словами адвокатів, Optioment пропонувала інвесторам робити вклади в Bitcoin на певний період від шести місяців до двох років в обмін на щотижневі виплати у розмірі 4%. Додаткові премії пропонувалися учасникам, які приводили нових клієнтів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас