Приватбанк не зміг стягнути з телеканалу 1+1 "футбольний" борг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк не зміг стягнути з телеканалу 1+1 "футбольний" борг

Фондовий ринок
930
Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Приватбанку на рішення Господарського суду Києва, яким Приватбанку було відмовлено в задоволенні позову до “1+1 Продакшн” про стягнення 46,6 мільйона гривень.
Про це пише Finbalance.
Згідно з судовими матеріалами, Приватбанк у 2015 році надав дві гарантії для кіпрської компанії TV Media Planet Limited за її фінансовими зобов’язаннями на зазначену суму перед UEFA (Союз європейських футбольних асоціацій).
Як повідомлялося, ці зобов’язання виникли в результаті отримання від UEFA телевізійних прав на трансляцію матчів футбольних єврокубків каналами з медіахолдингу “1+1”. Згідно з умовами договорів, гарантії діяли до 20 грудня 2016 року.
При цьому компанія “1+1 Продакшн” надала в заставу для Приватбанку (в якості забезпечення зобов’язань TV Media Planet Limited за гарантіями) майно, яке знаходиться за адресою м.Київ, вул. Кирилівська, 23 (була інформація, що мова йде про обладнання).
За даними Приватбанку, 19.12.2016 – тобто вже після введення в нього тимчасової адміністрації (яке відбулося 18.12.2016) – він отримав від UEFA дві вимоги платежу від 13.12.2016 за гарантіями на 1,6 млн євро.
Разом з тим суд першої інстанції констатував, що Приватбанк не надав доказів того, що зробив платежі на користь UEFA, в результаті чого у банку могло виникнути право вимоги до “1+1 Продакшн” як заставодавця за зобов’язаннями TV Media Planet Limited перед Приватбанком.
Крім того, суд звернув увагу, що відповідно до підписаних договорів, гарантія втрачає силу не пізніше ніж 20.12.2016.
Оскільки в цей час в банку працювала тимчасова адміністрація, то, за висновком суду, навіть у разі отримання коштів від TV Media Planet Limited Приватбанк в силу законодавчих обмежень не повинен був робити платіж на користь UEFA.
Раніше повідомлялося, що UEFA звернувся до Національного банку з проханням допомогти вирішити питання боргів медіахолдингу колишніх акціонерів банку.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас