В Мінагро планують ретельно моніторити ефективність програм підтримки аграріїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінагро планують ретельно моніторити ефективність програм підтримки аграріїв

Аграрний ринок
147
Уряд затвердив програму підтримки аграріїв на поточний рік з загальним обсягом фінансування 6,3 млрд грн, зробивши ставку на формат, який забезпечить тривалий ефект зростання галузей, що наразі стагнують.
Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк в інтерв’ю одному з інтернет-видань.
«Загальна сума держпідтримки буде розподілена по пропорціях 4-1-1-0,3 на тваринництво – компенсацію вартості сільгосптехніки – підтримку фермерства – садівництво», – прокоментував Мартинюк, зазначивши, що Мінагрополітики має намір скрупульозно моніторити ефективність програм і готове вдаватися до їх оперативної корекції в разі їх недостатньої ефективності.
За програмою підтримки садівництва і виноградарства (300 млн гривень) очікується в кінці року вийти на показник понад 3 тис. га нових садів і виноградників. 1 млрд грн на компенсацію 25% вартості сільгосптехніки – це можливість 20% зростання українського сільгоспмашинобудування і модернізації фермерських господарств, акцентував чиновник.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас