Шість голів розвідок США закликали американців не купувати смартфони Huawei і ZTE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шість голів розвідок США закликали американців не купувати смартфони Huawei і ZTE

Світ
3085
Голови шести найбільших відомств США закликали громадян США не користуватися смартфонами Huawei і ZTE.
Як повідомляє TheVerge з посиланням на канал CNBC, керівники розвідок виступили під час слухань у Сенаті. До групи увійшли керівники ФБР, ЦРУ, АНБ і директор національної розвідки.
Під час свого виступу директор ФБР Кріс Врай заявив, що іноземні компанії або організації можуть вільно проводити непомітне шпигунство: “Це викликає глибоку стурбованість. Будь-яка іноземна компанія або організація, що не поділяє наших цінностей, здатна завоювати позиції в наших телекомунікаційних мережах. Це дає їм можливість змінювати або красти інформацію і проводити непомітне шпигунство”.
Розвідка США вже давно побоюється Huawei, яка була заснована колишнім інженером з Народно-визвольної армії Китаю Реном Женфейї. Засновник компанії був описаний політиками США як “ефективний важіль китайського уряду”.
У 2014 всім американським урядовим відомствам було заборонено укладати будь-які контракти з Huawei.
Американські законодавці наразі розглядають законопроект, який заборонить держслужбовцям взагалі використовувати телефони Huawei і ZTE.
Голова сенатської комісії Сенату Річард Берр заявив, що “китайські телекомунікаційні компанії, такі як Huawei і ZTE, мають надзвичайні зв’язки з китайським урядом”. У відповідь на цю заяву представник Huawei сказав, що компанії довіряють уряди і клієнти в 170 країнах світу, а загроза безпеці є не більшою, ніж від будь-якого іншого постачальника.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас