Американські психологи обчислили зарплату "щасливої людини" для всього світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські психологи обчислили зарплату "щасливої людини" для всього світу

Особисті фінанси
13476
Психологи університетів Вірджинії та Пердью (штат Індіана) з’ясували оптимальний розмір доходу в середньому по світу: $95 тис. на рік дозволять одній людині бути повністю задоволеною життям, для емоційної рівноваги вистачить і $60-75 тис. на рік.
Про це пише MarketWatch з посиланням на дослідження, опубліковане в американському журналі Nature Human Behavior.
Сім’ям з дітьми знадобиться більше грошей, але приріст не буде прямо пропорційним кількості членів сім’ї.
Географічний розкид неминучий: австралійцям для щастя потрібно $125 тис. на рік на одного, жителям Північної Америки – $105 тис., Західної Європи – $100 тис. Тим часом в Східній Європі оптимальний рівень набагато нижчий – $45 тис. на рік, в Південній Америці ще менший – $35 тис.
Вчені проаналізували дані всесвітнього рейтингу консалтингової компанії Gallup для 1,7 млн ​​людей в 164 країнах світу і зіставили рівень заробітку з рівнем задоволення життям. Чим більше дохід перевищує оптимальний рівень, тим менше людина радіє життю, стверджують автори дослідження.
“Оцінка [благополуччя] перебуває під впливом стандартів, за якими індивіди порівнюють себе з іншими”, – коментує дослідження докторант факультету психології університету Пердью Ендрю Джебб.
Психологи дійшли висновку, що щастя має свій переломний момент. Чим більше ми маємо, тим більше ми хочемо. Дослідники говорять про широку проблему співвідношення грошей і щастя в контексті різних культур.
Згідно з їхніми підрахунками, щастя дешевше обходиться чоловікам ($90 тис. на рік), ніж жінкам ($100 тис. на рік), а людям з початковою освітою буде достатньо $70 тис. там, де людині з вищою освітою буде потрібно $115 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас