Баффет в IV кварталі різко скоротив частку в IBM, збільшивши вкладення в Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет в IV кварталі різко скоротив частку в IBM, збільшивши вкладення в Apple

Фондовий ринок
423
Інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Inc. у четвертому кварталі 2017 року продала основну частину свого пакета акцій IBM Corp., зберігши за собою лише 2,05 млн акцій компанії з 37,03 млн. паперів на початок кварталу.
При цьому інвесткомпанія збільшила частку Apple на 31,24 млн акцій – до 165,33 млн паперів, говориться в матеріалах, спрямованих Berkshire в Комісію з цінних паперів і бірж США.
Крім того, Berkshire придбала 18,88 млн паперів Teva Pharmaceutical Industries, що відповідає 1,9% акцій ізраїльської фармкомпанії.
У четвертому кварталі минулого року акції Apple подорожчали на 9,8%, Teva – на 7,7%.
Частка Berkshire Bank of New York Mellon в четвертому кварталі зросла на 21%, до 60,8 млн акцій, Monsanto – на 32%, до 11,7 млн акцій, American Airlines Group – знизилася на 2%, до 46 млн акцій.
Частки Berkshire Bank of America Corp., Wells Fargo & Co. і Coca-Cola Co. практично не змінилися.
Soros Fund Management, засновником якого є відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос, у жовтні-грудні купував акції онлайн-рітейлера Overstock, інвесткомпанії Kennedy-Wilson, рітейлера Target та інших.
При цьому фонд продав акції Mondelez, Kraft Heinz, Colgate-Palmolive та інших. Soros Fund також продав всі, що залишалися у нього, акції виробника алюмінію Alcoa.
Хедж-фонд Elliott Management Пола Сінгера скоротив частку в Alcoa в минулому кварталі до 2,9 млн акцій з 8,3 млн акцій.
Тим часом, фонд Greenlight Capital мільярдера Девіда Ейнхорна в жовтні-грудні продав всі свої 7,9 млн акцій VanEck Vectors Gold Miners ETF, найбільшого в світі з індексних фондів, що торгуються на ринку, прив’язаних до акцій золотовидобувних компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас