Польща має намір побудувати газопровід на противагу "Північному потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща має намір побудувати газопровід на противагу "Північному потоку-2"

Енергетика
1871
Польська партія “Право і справедливість” збирається здійснити проект Baltic Pipe, який передбачає будівництво власного газопроводу по дну Балтійського моря на протест проти будівництва газопроводу “Північний потік-2” з Росії до Німеччини. Про це повідомляє німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.
“Проект Baltic Pipe буде вести від польського узбережжя в Данію і дозволить державній польській газотранспортній компанії Gaz-System підключитися до норвезької мережі газопроводів”, – йдеться в повідомленні.
В кінці минулого року польська державна нафтогазова компанія PGNiG на 15 років зарезервувала потужності газопроводу на суму понад два мільярди доларів. Гілка газопроводу пропускною спроможністю 10 мільярдів кубометрів на рік повинна бути введена в експлуатацію в 2022 році. Вона досягне польського узбережжя біля міста Свіноуйсьце, де також розташований портовий термінал з прийому скрапленого газу.
Остаточне рішення про будівництво має бути прийнято в 2018 році.
Польща виступає проти будівництва “Північного потоку-2”. Вона просила США поширити санкції на будівництво газопроводу і погодила спільний з Україною лист в ЄС щодо неприпустимості реалізації “Північного потоку”.
Старт будівництва газопроводу “Північний потік-2” заплановано на 2018 р. Проект передбачає будівництво 3-ї і 4-ї гілок балтійської магістралі з доведенням її потужності до 110 млрд куб. м на рік. Газ “Північного потоку-2” повинен прийти в австрійський Баумгартен. Запуск “Північного потоку-2” є частиною проекту “Газпрому” на шляху відмови від українського транзиту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас