Громадський транспорт у Німеччині може стати безкоштовним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадський транспорт у Німеччині може стати безкоштовним

Технології&Авто
1119
У спробі домогтися зниження емісії парникових газів і уникнути великих екологічних штрафів влада Німеччини пропонує скоротити дорожній рух, зробивши громадський транспорт безкоштовним. Перший експеримент стартує в кінці цього року в п’яти містах країни.
«Ми розглядаємо варіант введення безкоштовного користування громадським транспортом для скорочення кількості приватних автомобілів, — заявили три німецькі міністри верховному комісару ЄС з навколишнього середовища. — Ефективна боротьба з забрудненням повітря без подальших непотрібних зволікань — першочергове завдання для Німеччини». Ідея буде протестована найпізніше наприкінці року в п’яти містах західної Німеччини, включаючи Бонн, Ессен і Мангейм, повідомляє Phys.org.
До інших запропонованих на розгляд комісії ЄС заходів відноситься подальше скорочення викидів автобусів і таксі, створення зон низької емісії та підтримка сервісів каршерингу.
Ці кроки необхідно зробити якомога швидше, тому що Німеччина, як і 8 інших найбільших країн — членів Євросоюзу, в тому числі Франція, Іспанія та Італія, не вклалися в терміни щодо скорочення рівня шкідливих викидів. Верховний комісар ЄС з навколишнього середовища дав цим країнам додатковий час на надання звіту про вжиті заходи або їм загрожує судовий розгляд у Європейському суді. Забруднення, що загрожує катастрофічною зміною клімату і шкодить здоров’ю людей, впливає більш ніж на 130 міст Європи, йдеться в заяві ЄС, є причиною близько 400 000 смертей щорічно, а усунення його медичних наслідків обходяться в 20 млрд євро на рік.
Громадський транспорт Німеччини користується великою популярністю, враховуючи його ефективність і відносну дешевизну, порівняно з іншими великими країнами Європи. У 2017 році кількість пасажирських перевезень досягла 10,3 млрд, і потрібне серйозне планування, перш ніж можна буде перейти на безкоштовний проїзд. Голова Асоціації міст Німеччини Гельмут Деді вже заявив, що «очікує ясно сформульованої відповіді на запитання, як фінансуватиметься безкоштовний транспорт».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас