Лондон, Барселона і Сінгапур стали найрозумнішими містами світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон, Барселона і Сінгапур стали найрозумнішими містами світу

Світ
565
Philips Lighting і організація SmartCitiesWorld підготували звіт про найрозумніші міста світу, повідомляє Information-Age. У рейтингу компаній лідерами стали Лондон, Барселона і Сінгапур.
Результати звіту ґрунтуються на думці 150 експертів у міському плануванні зі всього світу. Вони враховували фактори, які роблять міста зручними для розгортання нових технологій. Більшою мірою оцінювалася готовність міста до змін, до переходу на більш ефективну модель існування. Експерти дійшли висновку, що вимогам розумного міста найкраще відповідають Лондон, Барселона і Сінгапур.
Відзначається, що найбільший внесок у розвиток міст майбутнього роблять їхні лідери. Саме тому у влади повинні стояти освічені люди, які відкриті новим проектам і розуміють, як повинно виглядати сучасне місто. Для міст перехід на розумні технології обіцяє в першу чергу економічні переваги. Це ілюструється прикладом Барселони. Експерти оцінили, що технологічність принесе місту 47 тисяч нових робочих місць. IoT-системи економлять 42,5 млн євро на водопостачанні, а система інтелектуального паркінгу приносить в бюджет ще 36,5 млн євро.
При цьому в багатьох містах, які брали участь у дослідженні, можливість впровадження технологій розумного міста навіть не розглядається. Керівництво кожного 10-го міста розповіло, що реалізувати таку програму неможливо. Вони відзначили проблеми з фінансуванням і те, що в місті є більш нагальні завдання і проблеми. Експерти ж кажуть, що «розумне місто» — це не завжди про довгоокупні ідеї. Часто це короткострокові проекти, які відбиваються за кілька років, а потім приносять прибуток.
Наприклад, системи вуличного освітлення в Лос-Анджелесі і Сан-Хосе економлять бюджету по $9 млн на рік. При такому темпі вони окупаються за 7 років. Головний висновок доповіді — навіть міста без великих бюджетів можуть почати економити. Потрібно лише ефективніше витрачати електроенергію. За статистикою, 50% необхідної містам енергії витрачається на освітлення. Тому це вже велика можливість для економії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас