Білл і Мелінда Гейтс: "Несправедливо, що у нас стільки грошей" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл і Мелінда Гейтс: "Несправедливо, що у нас стільки грошей"

Світ
1308
Щороку Фонд Білла і Мелінди Гейтс публікує лист, в якому розповідає про свою благодійну діяльність та відповідає на запитання. В цьому році Гейтси пояснили, як і на що вони витрачають гроші фонду, в яких стосунках перебувають з президентом США Дональдом Трампом і чому працюють з корпораціями. Білл Гейтс також дав поради підприємцям-початківцям і порадив ІТ-компаніям більш шанобливо ставитися до уряду.
У щорічному листі від імені Фонду Білла і Мелінди Гейтс філантропи відповідають на «складні запитання», пов’язані з благодійною діяльністю. У нинішній публікації Гейтси розповіли, що щорічно витрачають на допомогу країнам, що розвиваються, майже $4 млрд, а на США виділяють близько $500 млн, причому більша частина цих коштів йде на освітні програми. У листі засновники фонду пояснили, що витрачають на інші країни більше, ніж на Америку, бо в цих країнах у Гейтсів є реальна можливість врятувати мільйони життів.
Також Гейтси відзвітували про результати програми поширення вакцин, на яку фонд за час свого існування витратить $15 млрд. За словами Мелінди Гейтс, саме ці гроші допомогли знизити світовий показник смертності дітей у два рази з 2000 року.
Однак у листі філантропи визнали, що їхні фінансові можливості відкривають перед ними двері, які закриті для більшості людей. «Світові лідери зазвичай відповідають на наші дзвінки і всерйоз розглядають наші пропозиції. Школи частіше готові виділяти кошти і фахівців на ті програми, які ми фінансуємо», — зазначила Мелінда Гейтс. Однак вона додала, що такий стан речей — прояв несправедливості: «Несправедливо, що у нас є таке багатство, тоді як мільярди інших людей потребують чогось».
Масштаби діяльності фонду вже стають об’єктом критики, а сформовану тенденцію називають «філантрокапіталізмом». При такій системі мільярдери, наприклад, Білл Гейтс або Марк Цукерберг, мають таку фінансову владу, що діяльність їхніх фондів часто не регулюється і не контролюється ні державою, ні суспільством.
Про регулювання Білл Гейтс розповів в інтерв’ю Axios, опублікованому одночасно з листом. На думку співзасновника Microsoft, багато компаній занадто бережуть свою приватність і не підпорядковуються державі з принципу. На думку Гейтса, коли представники ФБР вимагали у Apple розблокувати айфон терориста, компанії слід було піти назустріч. «Технологічним компаніям не варто думати, що їхня точка зору важливіша за точку зору уряду», — сказав він.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас