Обсяг проблемної заборгованості банків ЄС - майже 1 трлн євро (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг проблемної заборгованості банків ЄС - майже 1 трлн євро (інфографіка)

Кредит&Депозит
892
Незважаючи на смішні за українськими мірками процентні ставки, європейці не дуже люблять виплачувати борги по кредитах. За даними Центробанку ЄС, за підсумками II кварталу 2017 року обсяг прострочення в Євросоюзі становив 944 млрд євро. А з 2014 року банкам вдалося скоротити проблемку тільки на 280 млрд. євро, пише Bloomberg.
Найбільш злісні неплатники мешкають у Греції. Хоча за абсолютними показниками греки виявилися далеко не в лідерах антирейтингу, близько половини кредитних портфелів місцевих банків не обслуговуються. А ось за загальним обсягом токсичних активів лідирує Італія – ​​жителі півострова і підприємці відмовляються гасити борги перед фінустановами на загальну суму 224,2 млрд євро.
Обсяг проблемної заборгованості банків ЄС - майже 1 трлн євро (інфографіка)
Аналітики пояснюють це особливостями італійського законодавства, що утрудняє реалізацію заставного майна. Ситуацію тут намагаються поправити новою, спрощеною процедурою банкрутства, яку прийняли в жовтні минулого року.
При цьому найбільш дисциплінованими позичальниками ЄС стали Великобританія, Швеція і Фінляндія. Тут частка проблемної заборгованості в сукупному кредитному портфелі не перевищує 2%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас