Чому українці не хочуть легально працювати - думка експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому українці не хочуть легально працювати - думка експертів

Особисті фінанси
5523
Центри зайнятості не можуть закрити вакансії великих виробництв і фіксують високу плинність кадрів.
Наприклад, Центри зайнятості у Львівській області не здатні задовольнити потреби іноземних інвесторів у кадрах.
Про це свідчить кількість вакансій.
При цьому в центрах зайнятості у Львівській області зареєстровано понад 13,8 тисяч безробітних.
Аналогічна ситуація складається і в інших областях і регіонах країни, куди приходять великі іноземні інвестори. Особливо критична ситуація у Львівській області склалася через високу концентрацію заводів, які були відкриті іноземцями.
У 2017 році цей регіон країни отримав 8 тисяч нових робочих місць. У 2018 році Державна служба зайнятості прогнозує погіршення ситуації в Дніпропетровській і Харківській областях повідомляє УБР з посиланням на DW.
Складнощі пояснюються не браком робочих рук, а «плинністю» кадрів. Про це розповів Олег Рісний, керівник Львівського центру зайнятості. Люди влаштовуються на роботу на такі заводи і через короткий проміжок часу звільняються, а на їхнє місце приходять інші і все повторюється знову. За словами керівника Центру зайнятості, подібна ситуація складається і на вітчизняних підприємствах.
Головними причинами такої «плинності» є монотонна робота, низька оплата праці. А також колишні співробітники іноземних підприємств говорять про суворі умови праці без можливості відпочинку. Зокрема оплата праці становить 5-6 тисяч гривень, які можна заробити в невеликих компаніях і з більш демократичними умовами праці.
Керівник Центру зайнятості в свою чергу називає і таку причину, як бажання отримувати соціальну допомогу і нелегальний заробіток. Виявити таких нелегальних працівників або нелегальний бізнес дуже складно. Вихід із ситуації, на думку керівництва Центру зайнятості, один – підвищення заробітних плат до рівня 12-14 тисяч гривень, які пропонують нелегальні виробництва.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас