Монетизація субсидій: Мінфін і ОСББ/ЖБК знайшли компроміс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монетизація субсидій: Мінфін і ОСББ/ЖБК знайшли компроміс

Казна та Політика
2161
В Міністерстві фінансів відбулася зустріч представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів (ОСББ/ЖБК).
Про це йдеться у спільній заяві Міністерства фінансів України та ОСББ/ЖБК, опублікованій на сайті Міністерства фінансів України.
В результаті першого засідання робочої групи за участю міністра фінансів, було знайдено компромісне рішення, яке вирішує більшу частину спірних питань, які озвучили представники ОСББ/ЖБК.
Зокрема, сторони домовилися, що буде вирішена проблемна ситуація із закриттям казначейських рахунків, відкритих ОСББ в 2018 році для отримання пільг і субсидій. Крім того, до кінця лютого 2018 року буде повністю знято питання по заборгованості.
Згідно з домовленістю, борги по відшкодуванню пільг і субсидій за всіма вкладами ОСББ по 2017 рік будуть погашені на рахунки ОСББ в банках. Також, сторони прийшли до угоди, що монетизація пільг і субсидій має бути запроваджено з січня 2018 року, з фактичною виплатою коштів громадянам з 1 квітня 2018 року, у разі прийняття проекту цієї постанови на засіданні уряду. Невирішеним залишилося тільки питання про обсяг монетизації.
Так, представники ОСББ наполягають на монетизації пільг і субсидій, які нараховуються на всі внески (витрати), які сплачуються громадянами в ОСББ.
Мінфін, зі свого боку, запропонував ввести монетизацію тільки субсидій (без пільг), та й то тих, які використовуються для покриття витрат на утримання будинків і споруд, прибудинкових територій, управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот. За словами Данилюка, важливо, що сторони мають принципово однакове бачення напрямів реформування системи соціального захисту.

Довідка Finance.ua

  • В рамках монетизації субсидій за станом на 7 лютого 2018 року Держказначейством перераховані субвенції на погашення кредиторської заборгованості, що утворилася на 1 січня 2018 року, згідно заповнених реєстрів і доручень Мінфіну на суму понад 9 млрд гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас