Британським поліцейським видадуть портативні дактилоскопічні датчики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британським поліцейським видадуть портативні дактилоскопічні датчики

Технології&Авто
265
Сканер, який легко поміщається в кишеню і коштує $415, підключений до двох найбільших баз даних Великобританії — IDENT1 і IABS, в яких містяться 12 млн зразків відбитків пальців. При виявленні збігу система відправляє поліцейським всю інформацію на підозрюваного, пише alphr.
МВС Великобританії дозволив поліцейським активно використовувати портативні дактилоскопічні пристрої для початку в Західному Йоркширі. В розпорядження поліції надійде 250 сканерів, за допомогою яких можна ідентифікувати підозрілих особистостей протягом хвилини, прямо на вулиці.
Для проведення «мобільної дактилоскопії» достатньо взяти лише два відбитки пальців. Сканер порівняє їх з національною та імміграційною базами даних, в яких містяться 12 млн зразків. Якщо система виявить збіг, поліцейському на планшет надішлють всі дані на підозрюваного протягом декількох хвилин. У файлі будуть фотографія, ім’я, дата народження, записи про правопорушення (включаючи перевищення швидкості), чи перебуває людина на обліках в нарко- або психдиспансері, а також її імміграційний статус.
Сканер, який легко поміщається в кишеню і коштує $415, підключений до двох найбільших баз даних Великобританії — IDENT1 і IABS. Перша включає в себе відбитки всіх, хто коли-небудь відбував покарання або просто був звинувачений у скоєнні злочину, але згодом виправданий. IABS містить відбитки пальців всіх, хто не є британським підданим, але проходив дактилоскопію при перетині кордону.
Пристрій не запам’ятовує і не вносить в базу відбитки пальців тих громадян, чиїх даних немає в поліції. Якщо ви не турист, не іммігрант і не притягувалися, ваші біометричні дані не з’являться в загальному реєстрі після випадкової перевірки на вулиці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас