В ЄС не вважають Україну країною міграційного ризику - глава Держприкордонслужби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС не вважають Україну країною міграційного ризику - глава Держприкордонслужби

Казна та Політика
450
У Європейському Союзі не розглядають Україну як країну міграційного ризику через проведені заходи щодо стримування нелегальної міграції, переконаний глава Державної прикордонної служби Петро Цигикал.
“За минулий рік було виявлено 3 тис випадків нелегальної міграції та 3,8 тис нелегальних мігрантів. Із них на зеленому кордоні, поза пунктами пропуску – 388 випадків, 886 осіб”, – розповів П.Цигикал в інтерв’ю “5 каналу” у вівторок.
Глава прикордонного відомства зазначив, що “проблема тут, як і з контрабандою – стаття 331 була декриміналізована, тепер це ст.204 Кодексу про адмінпорушення, яка передбачає штраф”.
П.Цигикал розповів, що в даний час в списку країн міграційних ризиків для України знаходиться 70 країн, зокрема, Росія, Алжир, Індія, Афганістан, В’єтнам. “Торік 560 осіб були з Росії. Ми знаємо, що багато нелегальних мігрантів прибувають до Росії, іноді легальними каналами, потім незаконним шляхом намагаються потрапити в Україну”, – сказав він.
Разом з тим, глава відомства зазначив, що європейські країни не розглядають Україну, як країну міграційного ризику. “З нашого кордону все-таки це невелика кількість таких людей: ми проводимо велику роботу зі стримування цієї нелегальної міграції, в тому числі і на російській ділянці. Великий комплекс заходів проводиться на цій ділянці, як на лінії розмежування, так і на кордоні. І інженерне облаштування, і посилення особового складу”, – розповів П.Цигикал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас