Росія відмовилася платити ПАРЄ внески — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовилася платити ПАРЄ внески

Світ
622
Рада Держдуми Росії не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018. Про це повідомив перший віце-спікер нижньої палати парламенту Іван Мельников.
«Рада Думи ухвалила рішення про сплату внеску за 2018 в бюджет міжнародних організацій. Це Міжпарламентська асамблея православ’я, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва, Міжпарламентський союз, Міжнародна федерація бібліотечних товариств та асоціацій та Секретаріат Парламентської конференції Балтійського моря. Як ви помітили, немає Парламентської асамблеї Ради Європи. На цьому хотів би акцентувати вашу увагу», – сказав він.
За його словами таке рішення було ухвалено «стосовно тієї частини, яка стосується ПАРЄ», а не загального внеску в Раду Європи.
Раніше в РФ заявляли, що не будуть платити внески в Раду Європи через те, що Росія не допущена до засідань ПАРЄ.
У квітні 2014 року після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі Росію позбавили права голосу в ПАРЄ. Пізніше ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій були продовжені санкції проти РФ. В знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ до кінця 2015 року.
Нагадаємо, в січні минулого року Росія відмовилася від участі в сесії ПАРЄ, щоб уникнути продовження санкцій
Також ми писали про те, що Росія не відправляла свою делегацію на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Це пов’язано з тим, що істотну умову роботи Росії там, а саме гарантії недискримінації прав національних делегацій, не було внесено до регламенту цієї організації.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас