ДФС донарахувала 8,1 млрд гривень за результатами перевірок платників податків у 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС донарахувала 8,1 млрд гривень за результатами перевірок платників податків у 2017 р.

Казна та Політика
306
Державна фіскальна служба донарахувала 8,1 млрд гривень за результатами перевірок платників податків у 2017 р.
Про це йдеться в повідомленні ДФС.
У 2017 році на виконання судових рішень ДФС проведено 652 документальні позапланові перевірки платників податків, за результатами яких донараховано 8,1 млн гривень податкових зобов’язань разом зі штрафними санкціями.
В ході розслідування кримінальних проваджень органами досудового слідства з метою збору доказів про вчинені правопорушення ініціюється проведення документальних перевірок суб’єктів господарювання на підставі підпункту 78.1.11 пункту 78.1 статті 78 Податкового кодексу України.
У повідомленні йдеться, що документальною позаплановою перевіркою ТОВ “Н” (Київ) встановлено, що згідно з виписками по рахунках в банках вказаним товариством від ТОВ “Г” отримано 204,3 млн гривень.
Під час допиту фінансовий директор ТОВ “Н” повідомив, що зазначені кошти отримані товариством як безповоротна фінансова допомога і в податковій звітності не декларувалися.
Зазначається, що податок на прибуток не сплачувався.
Згідно з показниками фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва, поданого ТОВ “Н”, дебіторська і кредиторська заборгованість на кінець звітного періоду відсутня.
Таким чином, перевіркою встановлено заниження доходу ТОВ “Н” на суму безповоротної фінансової допомоги та податку на прибуток на 36,8 млн гривень.
Донараховану суму грошей (разом зі штрафними санкціями) в розмірі 46 млн гривень сплачено до бюджету в повному обсязі.
У 2017 році Державна фіскальна служба донарахувала 819 млн гривень роботодавцям, які порушували податкове законодавство при сплаті заробітної плати та інших доходів фізичним особам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас