Роботи Boston Dynamics навчилися кооперації (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи Boston Dynamics навчилися кооперації (відео)

Технології&Авто
595
Андроїди від Boston Dynamics перейшли від бігу і сальто до більш серйозних навичок. У новому відеоролику компанії чотириногий робот-собака SpotMini за допомогою маніпулятора самостійно відкриває двері і пропускає в них свого роботизованого товариша. Boston Dynamics давно намагається зробити робособак більш симпатичними і нестрашними. Однак нові здібності роблять пристрої компанії все більше схожими на роботів-вбивць з серіалу «Чорне дзеркало».
Американський розробник роботизованих пристроїв Boston Dynamics опублікував на своєму YouTube-каналі відеоролик, на якому робот-собака SpotMini демонструє нові здібності. Драматургія ролика побудована в найкращих традиціях Boston Dynamics. По коридору рухається звичайна модель чотириногого робота-пса, яка хоче пройти далі, але зупиняється перед замкненими дверима.
В цей же момент з-за рогу виходить модифікований SpotMini, до «голови» якого прикріплений роботизований маніпулятор. Робот хапає ним ручку дверей, відкриває їх, потім робить прохід ширшим і пропускає вперед свого товариша.
Користувачі YouTube визнали ролик страшним. «Ми приречені», «Вони йдуть. Готуйте рушниці», — пишуть коментатори під відео. Багато хто порівнює розробку Boston Dynamics з роботами з п’ятого епізоду останнього сезону «Чорного дзеркала», де роботи-собаки зі схожою механікою рухів вбивали все на своєму шляху. Також вони зі спритністю відкривали двері, використовуючи маніпулятори і набори відмичок.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас