Фонд гарантування повідомив про спроби екс-менеджменту збанкрутілих банків заволодіти їхніми активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування повідомив про спроби екс-менеджменту збанкрутілих банків заволодіти їхніми активами

Фондовий ринок
641
Фонд гарантування вклад фізичних осіб закликає керівників діючих банків не сприяти недобросовісним діям колишніх акціонерів неплатоспроможних банків.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
Фонд звернувся з відкритим листом до керівників діючих банків України із закликом проявити свою свідому професійну і громадянську позицію і не сприяти недобросовісним діям колишніх акціонерів неплатоспроможних банків.
У листі зазначено, що більшість колишніх акціонерів і топ-менеджерів банків своїми рішеннями і ризиковою діяльністю довели банки до неплатоспроможності і не відчувають за собою ніякої відповідальності.
“Кричущі випадки розгортаються навколо таких банків, як Укрінбанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Клименко В. О.) та Златобанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Якименко О. А.), де колишні акціонери, отримавши в судах ситуативні перемоги щодо оскарження рішень про віднесення їхніх банків до категорії неплатоспроможних, “вибили” з держреєстру уповноважених осіб Фонду гарантування, заволоділи активами банків, при цьому залишивши борги Фонду гарантування, а в підсумку – і всім чинним банкам, які в тому числі за рахунок своїх внесків і спецзбору змушені будуть їх повертати”, – йдеться в листі.
Зараз ці колишні акціонери намагаються в найкоротші терміни реалізувати активи банків.
Також фонду відомо про звернення колишніх акціонерів і топ-менеджерів таких фінустанов до діючих банків з пропозиціями придбати активи цих неплатоспроможних банків.
Також відомо про звернення із запитами про відкриття нових кредитних ліній для них і афілійованих з ними юридичних осіб, які, користуючись ситуацією, припинили виконувати свої вже існуючі зобов’язання перед Укрінбанком і Златобанком.
Фонд гарантування закликає діючі банки бути обачними при виборі своїх партнерів і ретельно зважувати всі обставини перед прийняттям рішень.
“Ми закликаємо банки усвідомлювати, що подібні дії акціонерів фактично є злочинними спробами завдати мільярдних збитків державі та кредиторам цих банків”, – зазначено у відкритому листі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас