НБУ вибрав головного інспектора банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вибрав головного інспектора банків

Казна та Політика
932
НБУ в грудні 2017 року звільнив Тетяну Лебединець з посади директора департаменту інспектування банків. «11 грудня вона звільнена із займаної посади відповідно до пункту 3 статті 40 Кодексу законів про працю України у зв’язку з систематичним невиконанням службових обов’язків», – повідомляли FinClub в НБУ.
Після цього департамент перейменували в департамент виїзних перевірок банків, а НБУ оголосив конкурс на його главу. Виконував обов’язки директора департаменту Андрій Старощак.
“За результатами відкритого конкурсу на вакантну посаду директора департаменту виїзних перевірок банків НБУ з 9 лютого призначено Дениса Новікова”, – повідомили в НБУ.
У конкурсі взяли участь 69 претендентів, в фіналі правління НБУ провело співбесіди з чотирма претендентами, але тільки Денис Новіков “найбільш повно відповідав вимогам і цілям вакантної посади”, стверджують в НБУ.
Денис Новіков в 1995 році закінчив Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана за спеціальністю “інженер-економіст”. Має понад 22-річний досвід роботи на банківському ринку, з яких 10 років – в НБУ на керівних посадах в системі дистанційного нагляду та інспектування. З березня 2015 року працював заступником директора департаменту банківського нагляду – начальником управління.
Відповідав за організацію підготовки та проведення виїзного діагностичного інспектування найбільших банків, а за результатами діагностичного обстеження – за співпрацю з банками в підготовці і виконанні планів фінансового оздоровлення і планів докапіталізації.
“Денис Новіков брав активну участь у проектах з впровадження системи раннього реагування, комплексної оцінки ризиків банків, єдиних процедур і методології процесу наглядових перевірок та оцінки, єдиного звіту по діяльності банку, – заявила заступник голови Катерина Рожкова. – Серед ключових завдань нового керівника – підвищити якість роботи департаменту виїзних перевірок банків, інтегрувати його в нову систему пруденційного нагляду, підвищити ефективність вертикальної і горизонтальної взаємодії з іншими підрозділами НБУ”.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас