Ціни на нафту продовжують зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту продовжують зростати

Енергетика
776
Вартість нафти у вівторок вранці впевнено зростає в рамках відновлення світових фондових ринків після падіння минулого тижня, свідчать дані торгів.
Станом на 6.51 за Києвом вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,62% – до 62,98 долара за барель, березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,54%, до 59,61 долара за барель.
Оптимізм інвесторів на сировинному ринку пов’язаний з підйомом на біржах США в понеділок. Так, основні фондові індекси США за підсумками дня додали 1,4-1,7% після обвалу ринку минулого тижня. Крім того, біржові індекси Європи за підсумками понеділка також зросли на 1-1,4%.
З поступовою стабілізацією фондових бірж увага учасників торгів зміщується до фундаментальних показників нафтового ринку, якими є попит і пропозиція. На цьому тлі інвестори чекають даних від Американського інституту нафти (API) і міністерства енергетики США щодо тижневих запасів “чорного золота” в країні. За прогнозами аналітиків, Міненерго США повідомить про зростання запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 9 лютого, на 2,6 мільйона барелів після зростання на 1,895 мільйона барелів тижнем раніше.
“Дані щодо зміни обсягу запасів нафти на поточному тижні будуть ключовими для того, щоб визначити, чи варто чекати нового зниження цін на нафту”, – наводить агентство Рейтер слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Вільяма О’Локліна (William O“Loughlin).
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас