Гройсман заявляє, що час переглянути норми будівництва доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман заявляє, що час переглянути норми будівництва доріг

2642
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціює удосконалення системи державних будівельних норм при будівництві доріг з огляду безпосередньо будівництва дорожнього полотна та дотримання правил безпеки.
Про це глава уряду сказав під час спеціальної наради, присвяченої питанням дорожнього будівництва, інформує Урядовий портал.
«Ми залучаємо мільярди на модернізацію доріг, але виникає питання про будівельні норми. Нам потрібно змінити будівельні норми – швидко. Потрібні нові проекти та будівельні рішення – задля ефективного використання коштів. Потрібно дати меседж, як проектувати, якими мають бути правила руху, швидкість тощо», – сказав Гройсман.
Прем’єр-міністр нагадав, що уряд виділяє значний ресурс на будівництво доріг. Разом з тим ефективне використання коштів – це не тільки протяжність оновлених магістралей, а й їх безпека та дотримання вимог до якості полотна. Саме тому удосконалення нормативної бази, на основі якої формуються проекти дорожнього будівництва, – актуальне питання. Адже якість будівництва та безпека руху мають закладатися саме на етапі проектів.
Учасники наради відзначили, що такий підхід повністю корелюється із презентованою минулого року програмою “500-500-1000” – планом будівництва 500 кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки, 1000 наземних пішохідних переходів на дорогах Україні. Але проблема в тому, що сьогодні всі дозвільні процедури займають значний час і є громіздкими. Удосконалення та оптимізація процедурних рішень дозволить прискорити процес.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас