Тунелі Boring Company допоможуть Tesla прискорити виробництво Model 3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тунелі Boring Company допоможуть Tesla прискорити виробництво Model 3

Фондовий ринок
950
Проблеми з виробництвом електромобілів Model 3 стали однією з головних причин фінансових невдач Tesla. На зустрічі c інвесторами голова компанії Ілон Маск представив два рішення, які підвищать продуктивність і допоможуть випускати по 700 000 електромобілів на рік. Перший крок — це запуск електровантажівок Tesla Semi для транспортування акумуляторів до складального заводу Tesla, а другий — створення тунелів для автоматизованої доставки комплектуючих на менші відстані.
Два головні виробничі центри Tesla розташовуються на відстані понад 400 км один від одного. Фабрика акумуляторів Gigafactory 1 базується в штаті Невада, а завод з виробництва електромобілів знаходиться під Фримонтом, штат Каліфорнія. За оцінками Ілона Маска, транспортування вантажів між виробничими центрами Tesla обходиться компанії у велику суму.
Спочатку Маск пропонував побудувати між Gigafactory 1 і фабрикою під Фримонтом вакуумний Hyperloop-тунель. На тунелях і спеціалізується заснована в минулому році компанія Boring Company, яку також очолює Ілон Маск.
Проте пізніше плани змінилися, і компанія вирішила пускати між Невадою і Каліфорнією електровантажівки власного виробництва. Tesla вже запросила у влади обох штатів дозвіл на тестування колон вантажівок, які будуть рухатися в режимі автопілота. Запас ходу електровантажівок якраз становить 800 км, що дозволить їм проїхати по найкоротшому маршруту від Gigafactory 1 до фабрики у Фримонті і повернутися назад.
Як повідомляє Electrek, від тунелів компанія не планує відмовлятися, але застосує їх у менших масштабах. Під час зустрічі з інвесторами Маск розповів, що Tesla регулярно доводиться транспортувати вантажі між основним виробничим центром і фабрикою з виробництва автомобільних крісел, які розташовані на відстані не більше 2 км один від одного.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас