Як змінювалися ціни в січні – Держстат назвав лідерів подорожчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінювалися ціни в січні – Держстат назвав лідерів подорожчання

Особисті фінанси
381
У січні 2018 року ціни на продукти, товари і послуги в Україні продовжували активно зростати. За даними Державної служби статистики, в середньому жити в країні стало на 1,5% дорожче, ніж у грудні 2017 року. А найбільше за місяць подорожчали паливо, фрукти і овочі, а також послуги дошкільної освіти.
Лідером цінового ралі стали дитячі садки. За перші 30 днів 2018 року вартість дошкільної освіти додала відразу 8,2%. В ТОПі виявилося і пальне – плюс 4,4% до грудневих показників. Звичайно ж, збільшення цін на заправках спричинило і подорожчання транспортних послуг. У січні зростала вартість як пасажирських перевезень автотранспортом (+2,4%), так і залізничних квитків (+1,3%).
Істотно подорожчали в Україні комунальні послуги: утримання прибудинкових територій обходиться українцям на 6% дорожче, ніж у грудні 2017 року. На 2,3% збільшилися витрати на розмови по телефону. Зате подешевшали одяг і взуття – на 4%.
Лідерами подорожчання серед продуктів виявилися фрукти і овочі. Цікаво, що найсильніше ціни росли зовсім не на заморські ласощі (+7,6%), а на овочі (+10,8%). Яйця додали 3% до вартості. У середньому продуктові ціни в січні зросли на 2%. А дешевшав у січні з продуктів тільки цукор.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас