Найбільша енергокомпанія Італії зацікавилася будівництвом в Україні нової вітроелектростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша енергокомпанія Італії зацікавилася будівництвом в Україні нової вітроелектростанції

Фондовий ринок
433
Італійська енергетична компанія Eni S.p.A розглядає можливості встановлення вітроелектростанцій в Україні.
Про це повідомили в прес-службі Держенергоефективності з посиланням на зустріч голови відомства з керівництвом італійського енергогіганта.
“Компанія проявила інтерес до можливостей встановлення вітрових електростанцій в Україні. За словами Луіджи Барберіса, генерального директора компанії Eni Ukraine, це може бути проект потужністю 40 МВт, реалізований у кількох фазах у південних чи західних областях України. До такого проекту компанія ставиться виважено та аналізує усі необхідні складові: доступ до мережі, джерела фінансування, проведення оцінки вітропотенціалу тощо”, – зазначено в повідомленні.
Як зазначив голова Держенергоефективності, Україна цінує можливість залучити досвід, інновації, технології та інвестиції Італії у вітчизняну вітроенергетику, що сприятиме її подальшому розвитку.
Як повідомлялося, Україна випередила країни СНД в розвитку вітроенергетики. Наразі вітроенергетика в Україні займає друге місце за темпами розвитку після сонячної енергетики, на ринку вже є чимало потужних гравців.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас