Uber і Waymo врегулювали справу про крадіжку даних у позасудовому порядку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber і Waymo врегулювали справу про крадіжку даних у позасудовому порядку

Фондовий ринок
100
Сервіс з замовлення таксі Uber Technologies Inc. і компанія Waymo холдингу Alphabet, куди також входить Google, досягли позасудової угоди про врегулювання позову останньої про крадіжку секретних даних.
Справа тривала з літа минулого року, коли Waymo, що займається розробками в сфері самокерованих автомобілів, звинуватила свого колишнього інженера Ентоні Левандовскі в крадіжці кількох тисяч конфіденційних файлів при переході на роботу в Uber. Е.Левандовскі очолив проект зі створення самокерованої машини в Uber, але через скандал був звільнений 30 травня.
Сума, яку Uber виплатила Waymo за припинення справи, не називається, проте джерела Bloomberg повідомляють, що мова йде про 0,34%-ву частку в компанії, або $245 млн. Спочатку Waymo домагалася компенсації в розмірі $1,86 млрд і заборони Uber на використання технологій, що згадуються в позові.
Глава Uber Дара Хосровшахі зазначив, що його компанія і Alphabet є не тільки конкурентами, а й “партнерами, які поділяють впевненість в тому, що технології здатні змінити життя людей на краще”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас