Вчені запропонували нову технологію видобутку води на Місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені запропонували нову технологію видобутку води на Місяці

Технології&Авто
1077
Згідно з даними попередніх досліджень, на Місяці є вода, укладена всередині промерзлого грунту супутника, зокрема, на місячних полюсах. Космічний інститут Флориди підписав з фахівцями Університету Центральної Флориди контракт на розробку технології видобутку води на Місяці.
Вода – важливий ресурс для освоєння космосу, оскільки її можна хімічно розділити на водень і кисень, який потім можна використовувати як ракетне паливо. Можливість заправки ракет на Місяці відкриє перед людством нові горизонти і знизить вартість польотів за межі орбіти супутника.
У минулому вчені вже пропонували почати розробку місячного ґрунту: за допомогою важкого обладнання викопувати з реголіту крижані блоки і витоплювати з них воду на поверхні. Однак у Філа Мецгера і Джулі Бріссет, які отримали контракт, є інша ідея. Вони пропонують пробурити глибокі свердловини, через які буде нагнітатися тепло. Так можна розтопити замерзлу в реголіті воду, яка піднімається вгору у вигляді пари. Цей спосіб вимагає менше обладнання, він простіший і надійніший.
«Коли йдеться про доставку вантажів у космос, маса має значення», – вважає Мецгер. З цим згодні представники United Launch Alliance, які визнали такий метод цілком реалістичним і економічно вигідним. «Отримання ракетного палива на Місяці може виявитися значно дешевшим, ніж його перевезення з Землі з її високою гравітацією, – заявив Бернард Каттер, головний вчений компанії United Launch Alliance. – Це, в свою чергу, дозволить знизити вартість польотів у 5 разів».
Головна проблема, що стоїть зараз перед вченими, – визначити правильну геометрію отворів, щоб збільшити обсяг зони, що нагрівається, і час, протягом якого вона буде зберігати тепло, пише Moon Daily.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас