Дрон-кур'єр від Airbus здійснив перший тестовий політ у Сінгапурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрон-кур'єр від Airbus здійснив перший тестовий політ у Сінгапурі

Технології&Авто
1682
Компанія Airbus Helicopters зробила перший демонстраційний політ дрона-кур’єра на території кампусу Національного університету Сінгапуру. Вже через кілька місяців буде запущений тестовий сервіс доставки товарів спільно з місцевою поштовою службою, пише The Engineer.
Як повідомляють в Airbus, дрон Skyways злетів з обслуговуючого центру, приземлився на даху логістичної станції, де в нього була завантажена посилка за допомогою роботизованої руки, а потім відправився для демонстрації розвантаження на території кампуса.
«Сьогоднішня демонстрація відкриває двері для першого пробного сервісного польоту, що має відбутися у найближчі місяці, – говорить віце-президент Airbus Helicopters Ален Флуран. – Безпечна і надійна повітряна доставка в містах стає реальністю, і ми хочемо бути першими у цій галузі».
Проект стартував у лютому 2016 року після підписання договору між Airbus Helicopters і авіаційною владою Сінгапуру (CAAS). До квітня 2017 року до проекту приєдналася Singapore Post. «Ключ до створення розвиненої екосистеми повітряної доставки – це автономні технології, – говорить директор з інформаційних технологій SigPost Алекс Тан. – Тестовий сервісний політ, який запланувано на цей рік, стане важливим кроком для SigPost на шляху перебудови того, як ми ставимося до доставки».
Коли система почне діяти, студенти та співробітники Національного університету Сінгапуру зможуть відправляти один одному посилки вагою 2-4 кг на спеціальні посилкові станції, розташовані на території кампуса. Для того щоб отримати посилку, необхідно буде ввести спеціальний код.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас