Авіаційний сектор потенційно може приносити 65 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіаційний сектор потенційно може приносити 65 млрд грн

Казна та Політика
953
Прихід бюджетних авіаліній в Україні створить понад 800 тисяч нових робочих місць вже до 2030 року, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Як передає прес-служба відомства, міністр інфраструктури підкреслив, що проведення реформ в інфраструктурі — шлях до якісної зміни країни.
За його словами, приріст на 30% ринку авіації, який спостерігається другий рік поспіль, знаходить просте пояснення: «Ми забрали чиновників зі сфери ручного управління авіаційним сектором».
Також Омелян додав, що західні інвестори готові заходити в Україну, але для них створюються штучні перепони: «Я ще раз наполягаю на тому, що коли нам розповідають, що західні інвестори не хочуть йти в Україну, нас нахабно і цинічно обманюють. Ми бачимо це на прикладі Ryanair. Так, переговори з ними були дуже складні, але якщо б не було блокади, з вересня минулого року Ryanair літав би з України».
При цьому Омелян спрогнозував, що прихід бюджетних авіаліній в Україну дозволить збільшити кількість пасажирів до 71 млн у 2030 р.: «Також це дасть більш ніж 800 тис. нових робочих місць вже до 2030 р. Це матиме і позитивний вплив на ВВП: зростання на 65 млрд грн у 2030 р., а саме: 16 млрд — доходи аеропортів; 18 млрд — від будівництва і підтримки аеропортів; 8 млрд принесе розвиток торгівлі; 22 млрд – туристична сфера».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас