Група ICU виступає андеррайтером випуску облігацій ТОВ "Руш" на 200 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група ICU виступає андеррайтером випуску облігацій ТОВ "Руш" на 200 млн грн

Фондовий ринок
340
Інвестиційна група ICU виступає андеррайтером публічного розміщення облігацій ТОВ “Руш” на загальну номінальну суму 200 млн грн, що розвиває під торговою маркою “Eva” одну з найбільших в Україні мережу магазинів у сегменті “дрогері”.
Згідно з повідомленням ICU, незабезпечені облігації номіналом по 1 тис. грн будуть випущені на термін три роки двома серіями – “E” і “F” – по 100 млн грн кожна з процентною ставкою 18% річних в перший рік обігу і виплатою купона щоквартально.
Згідно з умовами випуску, власники облігацій мають право надати їх до викупу після завершення четвертого і восьмого процентних періодів.
Укладання договорів з первинними власниками облігацій серії “Е” планується з 14 лютого, серії “F” – з 14 березня 2018 року. Дата початку погашення облігацій серії “E” – 10 лютий 2021 року, серії “F” – 10 березень 2021 року.
“Компанія прагне диверсифікувати джерела фінансування бізнесу і … отримати прямий доступ до інституціональних інвесторів, яким необхідні надійні і дохідні інструменти”, – цитується в повідомленні фінансовий директор ТОВ “Руш” Лілія Воленко.
Начальник відділу випуску боргових цінних паперів ICU Руслан Кильмухаметов зазначив, що облігації “Руш” – одні з перших небанківських облігацій недержавного сектора за останні кілька років, які будуть запропоновані українським інвесторам. За його словами, емітент успішно пройшов кризу 2013-2014 рр. і довів ефективність своєї бізнес-моделі, яка включала консервативний підхід до запозичень.
Згідно з проспектом емісії, з залучених коштів 24 млн грн планується направити на розвиток мережі, 34 млн грн – на фінансування IT-інфраструктури та IT-проектів, 42 млн грн – на розвиток інтернет-магазину, 100 млн грн – на покупку товарів.
До розміщення також залучені банк “Авангард” (входить до інвестгруппи ICU) і фондова біржа “Перспектива”.

Довідка Finance.ua:

  • Мережа магазинів “Eva” станом на 1 лютого 2018 року нараховувала понад 600 магазинів в 24 областях України площею від 75 до 380 кв. м.
  • Обсяг продажів у мережі за 2017 рік досяг 6,0 млрд грн.
  • Згідно з проспектом емісії, 100%-ним власником “Руш” виступає кіпрська Nometros Investments Ltd., бенефіціарами в держреєстрі вказані Валерій Кіптик і Руслан Шостак.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас