Банки ЄС можуть зацікавитися біткойном - глава ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки ЄС можуть зацікавитися біткойном - глава ЄЦБ

Фінтех і Картки
523
Європейські банки можуть почати тримати позиції в криптовалютах – зокрема, в Bitcoin, – після запуску ф’ючерсних контрактів на біткойн на біржах США. Про це заявив президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі, виступаючи в Європарламенті, передає “Сегодня”.
Як зазначив глава ЄЦБ, раніше не спостерігався інтерес європейських банків до купівлі криптовалют, проте ситуація може змінитися у зв’язку з тим, що біткойну, який повертає втрачені раніше позиції, стають доступні нові фінансові інструменти – такі, як торги ф’ючерсами, запущені на американських біржах.
За словами Драгі, досить показово, що фінансові установи в Європейському Союзі і зараз “демонструють обмежений апетит до цифрових валют, таких як біткойн”.
“Та останні події, такі як лістинг ф’ючерсних контрактів на біткойн на американських біржах, можуть привести європейські банки до утримання позицій в біткойнах”, – заявив Драгі.
Крім того, глава ЄЦБ зазначив, що нерегульовані криптовалюти, як і раніше, залишаються “дуже ризиковими активами”, і банки повинні ретельно зважувати ризики в разі, якщо вони вирішать включити криптовалюти в свій портфель.
Глава центробанку ЄС також натякнув, що фінансовими регуляторами незабаром буде розроблений “єдиний наглядовий механізм” для моніторингу ризиків, пов’язаних з цифровими активами, актуальних для фінансових установ або банків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас