Нафта дешевшає і завершує тиждень максимальним падінням за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає і завершує тиждень максимальним падінням за рік

Енергетика
1028
Ціни на нафту еталонних марок знижуються шосту сесію поспіль, при цьому падіння з початку тижня може стати рекордним більш ніж за рік.
Вартість квітневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:14 за Києвом опустилася на $0,48 (0,74%) – до $64,33 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,66 (1,08%) – до $60,49 за барель.
Напередодні обидві марки подешевшали більш ніж на 1%. З початку тижня ціна Brent впала на 6,2%, WTI – на 7,6%.
Падіння цін спостерігається на тлі обвалу світового ринку акцій, зміцнення долара США і побоювань з приводу зростання нафтовидобутку в Штатах, що може утруднити ребалансування ринку.
Так, дані Міненерго США, оприлюднені раніше на цьому тижні, вказали на зростання видобутку нафти в країні до рекордних 10,251 млн барелів на добу (б/д).
При таких обсягах видобутку США “перевершують Саудівську Аравію і виходять на друге місце серед світових виробників нафти після Росії”, сказав аналітик Long Leaf Trading Group Скотт Гекас.
Згідно з останнім опитуванням експертів, проведеним S&P Global Platts, видобуток нафти в Саудівській Аравії в січні склав 9,99 млн б/д.
Крім того, Конгрес США обговорює остаточні умови бюджету країни на наступні два роки. Проект бюджету передбачає збільшення витрат приблизно на $300 млрд. Для того, щоб частково компенсувати витрати, планується продати близько 100 млн барелів стратегічного нафтового резерву США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас