Поліція затримала шахрайку, яка обдурила двох одеситів на 3 мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція затримала шахрайку, яка обдурила двох одеситів на 3 мільйони

Кримінал
908
Співробітники Київського відділу поліції Одеси викрили і затримали жительку міста, яка обдурила двох довірливих громадян, представляючись посередником у фінансових операціях, на 3 мільйони гривень.
Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.
“Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця представлялася посередником у фінансових операціях і брала у потерпілих під приводом придбання виробничого обладнання, квартири в новобудові або повернення конфіскованого товару значні суми коштів і зникала з грошима”, – відзначили в поліції.
Зокрема, правопорушниця взяла в одного зі своїх знайомих понад 20 тисяч доларів начебто для придбання обладнання, необхідного при реалізації бізнес-проекту. Потім переконала потерпілого перекласти додаткові кошти на рахунок фіктивного проекту, в якому оформила його “бізнес-партнером”. І зникла після того, як отримала також кошти на будівництво квартири в одному з житлових комплексів. Всього аферистка заволоділа 700 тисячами гривень.
Жертвою шахрайки став також місцевий підприємець, якому вона пообіцяла за грошову винагороду допомогти повернути конфіскований товар і придбати нерухомість. Під цим приводом зловмисниця виманювала протягом кількох місяців у потерпілого грошові кошти, завдавши збитків більше ніж на 2 мільйони гривень.
Усвідомивши нарешті, що стали жертвами шахрайства, потерпілі звернулися в поліцію. Оперативники Київського відділу поліції знайшли і затримали аферистку.
За фактами шахрайства розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас