У Китаї поліція затримала понад 30 підозрюваних за допомогою розумних окулярів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї поліція затримала понад 30 підозрюваних за допомогою розумних окулярів

Технології&Авто
1027
Комп’ютерна система, вбудована в смарт-окуляри, здатна ідентифікувати обличчя, знаходячи їх у базі даних оголошених у розшук серед 10 000 фотографій за 100 мілісекунд. Поліцейському досить подивитися на підозрілу людину, вибравши ракурс, при якому буде видно 70% її обличчя в анфас, і незабаром система видасть результат, пише Engadget.
Поліцейські в Китаї тепер носять розумні окуляри з вбудованою функцією розпізнавання облич, щоб на відстані сканувати пасажирів поїздів і літаків, виявляючи злочинців, які ховаються від правосуддя. Це допомогло зловити сімох зловмисників, причетних до торгівлі людьми, та 26 правопорушників, які використовували для подорожей підроблені посвідчення особи.
Розумні окуляри розробила пекінська компанія LLVision Technology. Система, вбудована в окуляри, здатна ідентифікувати обличчя, знаходячи їх у базі даних серед 10 000 фотографій за 100 мілісекунд.
«Поліцейським не потрібно встановлювати контакт, запитувати документи або відводити підозрілих громадян у відділок, щоб здобути більше інформації, — пояснив офіцер залізничної поліції Чженчжоу Се Юкунь журналістам видання South China Morning Post. — Якщо виникли сумніви, потрібно просто подивитися крізь окуляри на людину, вибравши ракурс, при якому буде видно 70% її обличчя в анфас, і незабаром система видасть результат».
Звісно, багато людей стурбовані питанням приватності, а також самою можливістю наділення поліцейських повноваженнями «бачити наскрізь» кожну людину. «Такими темпами стеження за громадянами стане повсюдним», — впевнений представник Amnesty International Вільям Ніі. Китайський уряд, за великим рахунком, і не приховує своїх намірів: вже зараз створюється база для розпізнавання облич, яку планується внести зображення всіх 1,3 млрд жителів країни.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас